
| « Studeni 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Učenici Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja, koji tijekom školske godine aktivno sudjeluju u provedbi projekta sCOOLFOOD, zaokružili su svoj rad edukativnim i simboličnim završetkom – zajedničkim obrokom u restoranu Mlinski kamen.
Aktivnost je provedena u petak, 6. lipnja 2025. godine, uz pratnju učiteljica Jasne Anušić i Helene Bučar te školske knjižničarke Tatjane Kezele Vrbanac.

Ova terenska aktivnost obuhvatila je dvije predviđene lekcije iz kurikulumom propisanog modula „Za ručkom u vrtu“, kojim se naglašava važnost osvještavanja prehrambenih navika, konzumacije lokalno uzgojene i sezonske hrane, kao i uloge zajedničkog obroka u jačanju socijalnih i emocionalnih vještina. Učenici su na ovaj način u praksi povezali teme koje su tijekom nastave obradili kroz radionice i predavanja. Prema ciljevima projekta sCOOLFOOD, ova aktivnost učenicima je omogućila: prepoznavanje utjecaja hrane na zdravlje i okoliš, poticanje suradnje, zajedništva i timskog duha kroz zajednički objed u prirodnom okruženju, razumijevanje kako prehrambeni izbori utječu na budućnost zajednice i planeta te naučiti o održivoj prehrani i važnosti lokalne hrane i podršci lokalnih proizvođača. Osim edukativne vrijednosti, "Ručak u prirodi" bio je i nagrada za trud i predanost učenika tijekom cijele školske godine, kojom su učenici pokazali da znanje o hrani nije rezervirano samo za učionicu – nego i za stvaran život.
Zahvaljujemo Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na podršci te svima koji su omogućili realizaciju ove aktivnosti u sklopu projekta sCOOLFOOD.
Članak je pripremila Jasna Anušić, učiteljica engleskog jezika.
