preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja

Login
Kalendar
« Travanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 6. 2010.

Ukupno: 512072
Ovaj mjesec: 25440
Ovaj tjedan: 4043
Danas: 131
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
KUHANJEM DO ZNANJA – RADIONICA IZRADE KOMPOTA U SKLOPU PROJEKTA sCOOLFOOD
Autor: Matea Boškić, 30. 3. 2025.

U sklopu projekta sCOOLFOOD, učenici 6.a razreda Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja sudjelovali su u edukativnoj radionici kuhanja kompota pod vodstvom svojih mentorica Jasne Anušić i Helene Bučar. Mentorice su, uz pomoć školske kuharice Martine Mrazovac i njezinog znanja, učenike upoznale s procesima kuhanja te ih educirale o ciljevima projekta. Ova praktična aktivnost održana je u petak i četvrtak, 27. i 28. ožujka 2025., a njen glavni cilj bio je upoznati učenike s metodama očuvanja i konzerviranja hrane, kao i s važnosti smanjenja otpada od hrane.

Radionica je obuhvatila nekoliko ključnih tema iz kurikuluma projekta, među kojima su "Kvalitetna hrana: dobra, hranjiva, čista i pravedna", "Otpad od hrane" i "Metode konzerviranja i skladištenja hrane". Učenici su kroz praktičan rad naučili kako pravilno skladištiti voće, kako ga očuvati konzerviranjem te na koji način iskoristiti namirnice kako bi se smanjio otpad. Za izradu kompota koristili su jabuke i kruške, uz dodatak meda, vanilije i limete, stvarajući zdrav i ukusan desert bez dodanog šećera. Osim što su uživali u procesu kuhanja, učenici su stekli vrijedna znanja o održivom pristupu prehrani i važnosti očuvanja resursa.

Ovakve radionice dokaz su da se kroz praktičan rad najbolje uči, a učenici su s velikim zanimanjem sudjelovali u svakoj fazi pripreme i obrade hrane. Zahvaljujemo svim sudionicima, mentoricama i kuharici Martini Mrazovac na trudu te se veselimo budućim aktivnostima u sklopu projekta sCOOLFOOD.

Članak je napisala Jasna Anušić, učiteljica engleskog jezika.


 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju