preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja

Login
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 6. 2010.

Ukupno: 147969
Ovaj mjesec: 1038
Ovaj tjedan: 132
Danas: 1
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: Invalid URL
vijesti
Radionice znakovnog jezika i Brailleovog pisma
MATEA Boškić / datum: 18. 1. 2020. 19:38

   

Učenici 4.b razreda imali su 11. siječnja akitvan nastavni dan bez knjiga. Održane su dvije radionice u sklopu teme Čovjek i zdravlje. Prvu radionicu sporazumijevanja znakovim jezikom održala je gospođa Dajana Barukčić, majka našeg učenika Tomislava, koja je službeni prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika u Udruzi gluhih i nagluhih osoba grada Siska. Pozdravila je učenike  u ime predsjednice Udruge, gospođe Vere Blankenhorn, koja je bila oduševljena našim pozivom i interesom. Učenike su odmah na početku iznenadili prijatelji Tomislav i David koji su im na znakovnom jeziku poručili: „Ja i moj prijatelj David znamo znakovni jezik i želimo vas naučiti“. Roditelj je upoznao učenike s oštećenjima sluha, načinom sporazumijevanja gluhih i nagluhih osoba te sa slušnim aparatićem i pužnicom kao medicinskim pomagalima. Naučili su da sluh može oštetiti velika buka, ali i slušalice mobitela. Prilikom sporazumijevanja znakovnim jezikom potrebno je oblikovati riječi i ustima bez vikanja, te gledati sugovornika ravno u lice kako bi ih mogao što bolje pratiti. Učenici su se aktivno uključili u učenje i uvježbavanje znakovnog jezika. Vrlo brzo su naučili pokazati poruku „Pozdrav od učenika 4.b razreda“. Zatim su odigrali poznati im Pokvareni telelefon, ali na znakovnom jeziku. Riječi znakovnog jezika podsjetili su učenike na igru pantomime.

   Drugu radionicu održala je kolegica Antonija Ćosić Matijević, školski edukacijski rehabilitator, koja je također izrazila zadovoljstvo ovakvom inicijativom. Upoznala je učenike s Brailleovim pismom kojim čitaju i pišu slabovidne ili slijepe osobe, koristeći se osjetom dodira. Svako slovo sastoji se od šest točaka organiziranih u dva stupca sa po tri točke koje su udubljene ili ispupčene. Svakom slovu abecede odgovara određena kombinacija tih reljefnih točaka. Učenici su imali priliku praktično isprobati te razlike osjetom dodira, a prethodno prikrivenim vidom. Radionica im je bila jako zanimljiva. Podsjetila ih je na igru prepoznavanja predmeta  povezanih očiju. Dobili su i zadatak za samostalan rad.

I matematiku smo prilagodili nastavnom danu. Bacanjem kockica s brojevima do 10 učenici su u parovima uvježbavali tablicu množenja, na način da jedan u paru žmiri i sluša, a drugi otkucava po stolu brojeve te udarcom dlana označava matematički znak množenja. Nakon rješenja zadatka mijenjaju uloge. Onaj tko vidi, zapisuje matematički izraz i rezultat. Na satu hrvatskog jezika organizirali smo raspravu.

                                                                              Učiteljica Lucija Gašparić


[OPŠIRNIJE]Plan nadoknada nastave
MATEA Boškić / datum: 17. 1. 2020. 17:44


[OPŠIRNIJE]Uskoro obuka plivanja za učenike 3. razreda
MATEA Boškić / datum: 10. 1. 2020. 11:05

Osmotjedna obuka plivanja za učenike 3. razreda počinje u prvom tjednu veljače 2020. Održavat će se na sisačkom bazenu srijedom i četvrtkom po dva školska škola. Za nekoliko dana objavit ćemo detaljnije informacije o točnom terminu održavanja i rasporedu prijevoza.


[OPŠIRNIJE]Početak 2. polugodišta
MATEA Boškić / datum: 6. 1. 2020. 13:28

Dragi učenici i roditelji,


zimski odmor je završen, i sutra, u utorak 7. siječnja 2020., počinje 2. polugodište. Nastava će se održati po redovnom rasporedu za utorak. Redoslijed vožnje učenika putnika ostao je isti.
Nadamo se da ste se odmorili i da ste spremni za sve izazove koji vas očekuju do kraja nastavne godine. Sretno!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava u Zagrebu
MATEA Boškić / datum: 13. 12. 2019. 11:11

Učenici četvrtih razreda aktivno su sudjelovali u terenskoj nastavi koja je održana 11. prosinca 2019. u Zagrebu. U pratnji svojih učiteljica Anice Šandrk, Lucije Gašparić i Mirjane Mitić, te asistentica Silvane Taletović i Ana-Marije Rajan, otputovali su u 8:00 h autobusom u Dječje kazalište Dubrava. U predvorju kazališta dočekalo ih je ljubazno osoblje te su do početka predstave uživali u božićnom ugođaju i zanimljivim izložbenim predmetima koje su mogli  koristiti za igru i druženje.

Kazališna predstava „Legenda o Sv.Nikoli“ počela je u 10:00 h. Prva legenda govorila je o „tvrdom srcu“ starice u   odnosu na likove koje je zadesila ciča zima, a druga o bahatom i obijesnom kralju prema svojim podanicima. Radnja se u obje legende  raspliće susretom likova sa Sv. Nikolom koji svojom dobrotom i pravednošću čini svijet boljim. Legende su započele glazbenom pratnjom klaviristice uživo i učenici su mogli promatrati osvijetljen klavir i pomicanje tipki. Klaviristica je prezentirala djeci veseo, tužan i strašan osjećaj glazbenim izrazom. Nakon predstave dogovorili smo stručnu dramsku radionicu kako bi zorno proširili svoje znanje iz medijske kulture. Nakon osnovne edukacije, svi učenici su u skupinama dobili zadatke koje su međusobno  i dogovorom trebali uvježbati, a nakon toga izvesti zadatke na pozornici. Pokazali su glumom dijelove radnje zadane bajke, od uvoda do raspleta, uključujući glavne i sporedne likove. Zanimljiva je bila i igra asocijacije kako bi se učenici što više oslobodili u mašti i stvaralaštvu. Radionica je trajala punih sat vremena. Učenike je edukatorica pohvalila za aktivnost i pristojno ponašanje.

Nakon kazališta kratko smo prošetali  gustim prometnicama do našeg autobusa, vježbajući putem pravila ponašanja u prometu. Vozač nas je odvezao do parka Maksimir te smo se iskrcali kod istočnog ulaza Zoološkog vrta, kako bismo dobili na vremenu. Slobodno vrijeme do ručka i stručne edukacije o životinjama iskoristili smo za slobodno razgledavanje životinja i polarnog Adventa u vrtu. U prethodnom dogovoru s edukatorom i odabiru programa „Svi smo naj“, jedna skupina učenika krenula je u organizirani obilazak životinja koji su rekordi po nečem u svijetu životinja. Proučavali su koja je ptica najpametnija, u čemu je majmun najbolji, koliko visoko leti sup i slično. Svi smo ponešto naučili. Druga skupina je za to vrijeme bila na ručku u restoranu „Kod lava“, a zatim su se skupine zamijenile. Neki su imali sreće promatrati hranjenje dupina kod restorana. Terensku nastavu začinili smo rekreativnim sadržajima na malom dječjem igralištu. Prije odlaska razgledali smo suvenirnicu i ponešto kupili za uspomenu. Prepuni dojmova, glasni i raspjevani, vratili smo pred školu u 17:00 h.

                                                                                                                                         učiteljica Lucija Gašparić


[OPŠIRNIJE]Pripreme za Božićni sajam
MATEA Boškić / datum: 11. 12. 2019. 21:09

I ove godine vjeronaučna skupina naše škole pripremila je mnoštvo Božićnih ukrasa kako bi sudjelovala na Božićnom sajmu (Tominju). Sav prihod, kao i prethodnih godina, ide za pomoć najpotrebnijima. Dođite i svojom kupnjom učinite dobro.

Štefica Trgovčević


[OPŠIRNIJE]Vizualno multimedijska skupina u Galeriji Striegl i Holandskoj kući
MATEA Boškić / datum: 8. 12. 2019. 15:01

                 

Članovi Učeničke zadruge "Lovreki" ispred Vizualno multimedijske skupine pod vodstvom Ivane Švragulje 7.12.2019. su posjetili Galeriju Striegl i Holandsku kuću u Sisku. U Galeriji Striegl su pogledali postav izložbe fotografija Darka Rička: Posavačko dijete i sudjelovali na radionici za djecu i mlade pod nazivom ''Atelje riječi/pokreta'' pod vodstvom Vesne Rogulje Mart. Novi način govora pokretom bio je izrazito interesantan za sve nas, što smo nadopunili i riječima.

Potom smo posjetili i novootvorenu Holandsku kuću u kojoj je predstavljena industrijska baština Siska. Pogledali smo Zbirku "Kraker" - jedinstvenu zbirku fonografskih uređaja, gramofona, radio aparata i ploča. U suterenskim prostorijama smo pogledali kratki trodimenzionalni film o industrijskoj baštini grada Siska. Performans umjetnika Philipa Cornera smo propustili, ali smo sami postali performeri svirajući "Nijedna nota nikada" na antiknom klaviru.

Intervencijama u formi višeznačnih objekata i kolažima napravljenim na fotografijama monografije grada Siska iz 1970. godine predstavio se likovni umjetnik Marko Tadić.

Od svih novih saznanja smo ogladnjeli i završili ovaj posjet po želji učenika.

Ivana Švragulja


[OPŠIRNIJE]U utorak 10. prosinca 2019. u 17 sati Večer matematike u našoj školi
MATEA Boškić / datum: 8. 12. 2019. 14:52

Učenici od 5. do 8. razreda, dođite u utorak u 17 sati u školu i upoznajte matematiku na drugačiji način - kroz zabavne i raznovrsne igre. Povedite svoje roditelje i stariju braću i sestre!


[OPŠIRNIJE]Sveti Niko svijetom šeta
MATEA Boškić / datum: 8. 12. 2019. 14:48

Sveti Nikola posjetio je našu školu, a učenici su ga dočekali prigodnim programom i veselom pjesmom Sveti Niko svijetom šeta...

Svakoga je učenika darivao, a poklone su mu pomogli složiti članovi Vijeća roditelja. Kako to obično biva, uz njega je bio i opasni krampus.

Zahvaljujemo roditeljima, ali i tvrtki Lonia d.o.o. na nesebičnoj donaciji.


[OPŠIRNIJE]5.a sadio biljke
MATEA Boškić / datum: 8. 12. 2019. 14:46

Na nastavnom su satu iz prirode, u staklene posude sadili smo biljke lončanice. Biljke su živa bića i iziskuju njegu, a staklenke dugo osiguravaju oscilaciju temperature i zadržavaju vlažnost. Promatrat ćemo ih kako rastu i kako se mijenjaju u našoj velikoj učionici.Na kraju sata imali smo svi ruke omrljane zemljom jer smo je usitnjavali i uživali u njenoj rahlosti.

Helena Bučar, učiteljica


[OPŠIRNIJE]Hvala na podršci!
MATEA Boškić / datum: 3. 12. 2019. 11:05

Poštovani roditelji,

neizmjerno vam zahvaljujemo na pruženoj podršci, strpljenju i razumijevanju svih dana štrajka.

Djelatnici OŠ Mate Lovraka Petrinja


[OPŠIRNIJE]Promjena termina informacija u prosincu
MATEA Boškić / datum: 3. 12. 2019. 11:03

Poštovane kolegice i kolege, 

zbog štrajka i izbivanja učenika s nastave, informativni razgovori u poslijepodnevnom terminu u mjesecu prosincu neće se održati danas kako je planirano (u utorak 3. prosinca 2019.), već u srijedu 18. prosinca od 16.30 do 17.30 kada će biti više ocjena i opisnog praćenja. Termini u jutarnjoj smjeni ostaju nepromijenjeni.

S poštovanjem, 

Ankica Krnjajić Magdić, 

ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Prekid štrajka
MATEA Boškić / datum: 2. 12. 2019. 18:06

Poštovani učenici i roditelji, prekida se višednevni štrajk, te će se od sutra, utorka 3.12.2019., nastava održavati po redovnom rasporedu. Autobusi će učenike putnike voziti po ustaljenom redoslijedu vožnje. Produženi boravak će također raditi u uobičajenom radnom vremenu. Zahvaljujemo svima na pruženoj podršci i vidimo se sutra!


[OPŠIRNIJE]Frontalni štrajk se nastavlja se do ispunjenja zahtjeva!
MATEA Boškić / datum: 26. 11. 2019. 13:57

Poštovani učenici i roditelji, frontalni štrajk zaposlenika u našoj školi nastavlja se do ispunjenja zahtjeva. Za sve učenike koji dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr. Zahvaljujemo roditeljima na dosad iskazanoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da i ovaj put Vaša podrška neće izostati!


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje u čitanju naglas
MATEA Boškić / datum: 25. 11. 2019. 19:59

U četvrtak i petak, 21. i 22. studenog 2019., u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku održano je 7. DRŽAVNO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.

U sklopu natjecanja, u galeriji Doma kulture, bila je postavljena izložba likovnih i literarnih radova na temu „Mjesec dana Lovrakovih romana“ gdje su najzastupljeniji bili radovi učenika naše škole.

Natjecanje u mlađoj kategoriji (3. – 6. razred) održalo se u četvrtak, 21. studenog, a u starijoj kategoriji u petak, 22. studenog.

Našu županiju, Sisačko-moslavačku ,u mlađoj kategoriji predstavljala je učenica naše škole Nicole Pezić (4.b), s mentoricom Lucijom Gašparić.

Na natjecanju su sudjelovali predstavnici 18 županija.

Članovi prosudbene komisije u sastavu: Gordana Kovačić, logoped; Dubravka Pađen Farkaš, pedagog i knjižničar; Mirna Rustemović, dramaturginja i pisac dramskih tekstova; Uke Jahaj, učenik 4.-og razreda, pobjednik prošlogodišnjeg natjecanja nisu imali nimalo lak zadatak, ali su na kraju ipak odabrali troje najboljih.

 

Prvo mjesto osvojio je predstavnik Požeško-slavonske županije Fran Bralo (4. razr.) koji je ujedno osvojio i najviše glasova publike, drugo mjesto predstavnik Vukovarsko-srijemske županije Noa Matasović (3. razr.), a na trećem mjestu je predstavnica Varaždinske županije Ema Kefelja (3. razr.)

 

Nicole su podršku iz publike pružali njezini vršnjaci, učenici 4.-ih razreda iz naše škole, roditelji, učiteljice, knjižničarka, pedagoginja i ravnateljica.

Iako se nije plasirala među prva tri kandidata, ipak je postigla veliki uspjeh samim time što je imala priliku nastupiti rame uz rame s najboljima iz cijele države predstavljajući našu županiju.

 

Ovo je ujedno i poziv svim učenicima koji vole čitati, koji imaju hrabrosti nastupati pred mnogobrojnom publikom da se prijave na sljedeće natjecanje u čitanju naglas.

Knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Štrajk se nastavlja u utorak 26.11.2019.
MATEA Boškić / datum: 25. 11. 2019. 17:26

Poštovani učenici i roditelji,
u utorak 26. 11. 2019. nastavlja se štrajk zaposlenika u našoj školi.
Za sve učenike koji dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr.

Bez obzira na štrajk, sutra će se održati roditeljski sastanak za roditelje sedmih razreda. 

Zahvaljujemo roditeljima na dosad iskazanoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da i ovaj put Vaša podrška neće izostati!


[OPŠIRNIJE]Štrajk se nastavlja u ponedjeljak 25.11.2019.
MATEA Boškić / datum: 22. 11. 2019. 17:22

Poštovani učenici i roditelji,
zbog neuspješnog postupka mirenja između Vlade i školskog sindikata za ponedjeljak 25. 11. 2019. najavljen je štrajk zaposlenika u našoj školi.
Za sve učenike koji dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr.
Zahvaljujemo roditeljima na dosad iskazanoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da i ovaj put Vaša podrška neće izostati!


[OPŠIRNIJE]ŠTRAJK SE NASTAVLJA U PETAK 22. 11. 2019.
MATEA Boškić / datum: 21. 11. 2019. 15:52

Poštovani učenici i roditelji,
zbog neuspješnog postupka mirenja između Vlade i školskog sindikata za petak 22. 11. 2019. najavljen je štrajk zaposlenika u našoj školi.
Za sve učenike koji sutra dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr.
Zahvaljujemo roditeljima na dosad iskazanoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da i ovaj put Vaša podrška neće izostati!


[OPŠIRNIJE]ŠTRAJK SE NASTAVLJA I U ČETVRTAK 21. 11. 2019.
MATEA Boškić / datum: 20. 11. 2019. 13:28


Poštovani učenici i roditelji,
zbog neuspješnog postupka mirenja između Vlade i školskog sindikata za četvrtak 21. 11. 2019. najavljen je štrajk zaposlenika u našoj školi.
Za sve učenike koji sutra dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr.
Zahvaljujemo roditeljima na dosad iskazanoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da i ovaj put Vaša podrška neće izostati!


[OPŠIRNIJE]Croatian Makers robotska liga
MATEA Boškić / datum: 19. 11. 2019. 20:38

Učenici naše škole sudjeluju i ove školske godine, već petu godinu zaredom, u Croatian Makers ligi za male robotičare. 

Liga se sastoji od škola koja su raspoređena kroz cijelu školsku godinu. Zadnje tri godine smo prvaci regije Sisak u starijoj dobnoj skupini u kojoj se natječu učenici od 5. do  8. razreda.

Ove godine smo odradili 1. kolo lige i postigli smo najbolje rezultate u obje dobne skupine, i u starijoj i u mlađoj u kojoj se natječu učenici od 1. do 4. razreda.

     

Starija dobna skupina: Gabrijel Sabo, Martin Vidović, Kristijan Dujlović, Karlo Dakić, Marin Tepić, Anđelko Krtić, Karlo Peček, Mateo Bilavčić (mentorica Andrea Galian - Pucović, dipl.ing.).

Mlađa dobna skupina: Juraj Požega, Lucija Bogdanović, Lana Pezić, Toni Radman, Ignacio Vidović (mentorica Anica Šandrk).

               Andrea Galian Pucović


[OPŠIRNIJE]ŠTRAJK U SRIJEDU 20. 11. 2019.
MATEA Boškić / datum: 19. 11. 2019. 20:25

Poštovani učenici i roditelji, zbog neuspješnog postupka mirenja između Vlade i školskog sindikata za srijedu 20. 11. 2019. najavljen je štrajk zaposlenika u našoj školi. Za sve učenike koji sutra dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr. Zahvaljujemo roditeljima na dosad iskazanoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da i ovaj put Vaša podrška neće izostati!


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
MATEA Boškić / datum: 18. 11. 2019. 16:02

Danas diljem cijele naše domovine obilježavamo i sjećamo se s posebnim pijetetom svih žrtava Vukovara koje su položile svoje živote Vukovara koje su položile svoje živote na oltar domovine braneći svoje domove svoj grad i svoju rodnu grudu.

Stoga su danas minutom šutnje i dostojanstveno učenici i učitelji Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja odali počast svim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Bitka za Vukovar bila je najveća bitka Domovinskog rata. Bila je to osamdesetsedmodnevna  opsada grada od strane JNA i paravojnih srpskih snaga od kolovoza do studenoga 1991. godine.

U borbama za Vukovar velikim razaranjem grada i brojnim ubojstvima te progonom hrvatskoga stanovništva poginulo je više od 6000 naših branitelja, a velik broj branitelja završio je u logorima.

Bez jednoga ili oba roditelja ostalo je oko 860 djece. Stradao je mnoštvo civila, a mnogi su morali napustiti zgarišta svojih domova.

Paljenjem svijeća i molitvom odali smo počast našim hrabrim braniteljima i svima onima koji su izgubili živote u obrani domovine i svojih ognjišta.

Hvala im i neka im je laka hrvatska zemlja.

Ivančica Bešlić, učiteljica


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima povodom štrajka zaposlenika 19. studenog 2019.
Mario Tadić / datum: 18. 11. 2019. 14:45

Zaposlenici naše škole sudjelovat će u štrajku najavljenom za utorak 19.11.2019.. Za sve učenike koji tog dana dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr

Ranije najavljeni roditeljski sastanak na temu besplatne školske kuhinje održat će se u zakazano vrijeme, 19.11.2019. u 16,30 sati u prostorima škole.


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
MATEA Boškić / datum: 15. 11. 2019. 15:14

U ponedjeljak 18.11.2019. obilježit ćemo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Spomen čin I u mom gradu Vukovar svijetli ove se godine organizira 21. put kako bismo još jedanput, na dostojanstven način, s poštovanjem, odali počast znanim i neznanim žrtvama i svima onima koji su stradali braneći Vukovar i domovinu nam Hrvatsku. Stoga, u ponedjeljak 18. studenoga 2019., u školu ponesite lampione i pridružite se obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima povodom štrajka zaposlenika 13. studenog 2019.
Mario Tadić / datum: 12. 11. 2019. 09:47

Zaposlenici naše škole sudjelovat će u štrajku najavljenom za srijedu 13.11.2019.. Za sve učenike koji tog dana dođu na nastavu bit će organiziran primjereni odgojno-obrazovni rad. Kontakt osoba za pružanje informacija vezanih za održavanje štrajka je ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić, tel.: 044/527-800; mob: 099/309-0989. Kontakt adresa elektroničke pošte: ured@os-mlovraka-petrinja.skole.hr


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u čitanju naglas
MATEA Boškić / datum: 29. 10. 2019. 15:37

U ponedjeljak, 28 listopada 2019.godine, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac u Sisku održano je Županijsko natjecanje u čitanju naglas.


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava “Drenčina – Zvirište”
MATEA Boškić / datum: 29. 10. 2019. 15:33

Na radost svih učenika7.b razreda naše škole, 23.10.2019. sat biologije održan je izvan učionice. Uz učiteljicu biologije Helenu Bučar, profesora biologije Matije Bučara i ravnateljicu naše škole Ankicu Krnjajić Magdić učenici su posjetili su jezero Zvirište u Drenčini. Zvirište je umjetno jezero nastalo iskopom gline za ciglanu u Češkom selu. Stanište je mnogim pticama, ribama i kukcima. Profesor Matija Bučar održao je predavanje i izbliza predočio živi svijet  prirode. Sedmaši su dvogledom promatrali prirodu i puno fotografirali. Mnogi od njih nisu ni znali kakvo se prirodno bogatstvo nalazi kilometar-dva od njihovih kuća.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE I JESENSKIM PRAZNICIMA
MATEA Boškić / datum: 28. 10. 2019. 14:16

 Poštovani učenici i roditelji, sutra će se održati nastava po redovnom rasporedu. Jesenski odmor za učenike je u srijedu i četvrtak (30. i 31. listopada 2019.) i tada nema nastave. U petak su Svi sveti – blagdan i neradni dan. Nakon jesenskoga odmora učenika, nastava se ponovo održava u ponedjeljak 4. studenoga 2019. po ustaljenom rasporedu. U utorak 5. studenoga 2019. od 17:00 do 17:45 u matičnoj će se školi održati informativni razgovori za roditelje, stoga pozivamo sve roditelje, koji na informativne razgovore ne mogu doći u jutarnjim terminima zbog posla, da iskoriste ovo vrijeme za razgovor s razrednicima.


[OPŠIRNIJE]Podrška akciji „Posadi drvo-ne budi panj“
MATEA Boškić / datum: 28. 10. 2019. 09:58

U petak, 25. listopada, učenici 4.b razreda podržali su sa svojom učiteljicom akciju „Posadi drvo-ne budi panj“. 


[OPŠIRNIJE]Roditelji i djelatnici PŠ Češko selo u akciji
MATEA Boškić / datum: 22. 10. 2019. 14:56

19. listopada ove godine u PŠ Češko selo bilo je posebno radno i veselo. Iz donacije gospođe Blaženke Vujasić dobili smo desetak vrsta narcisa i jednako toliko vrsta perunika.


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje u čitanju
MATEA Boškić / datum: 17. 10. 2019. 11:27

Početkom Mjeseca hrvatske knjige, 15. listopada 2019. održano je školsko natjecanje u čitanju, u cilju njegovog promicanja. 

 


[OPŠIRNIJE]Naši učenici sudjelovali u snimanju emisije "Mala djeca, velike misli"
MATEA Boškić / datum: 3. 10. 2019. 20:30

Učenici naše škole danas su snimali edukativnu dječju emisiju "Mala djeca, velike misli" u produkciji Radio Banovine d.o.o. koja će se emitirati u radijskom programu Radio Banovine u subotu 5. i 12. listopada 2019. godine u 9 sati.

 


[OPŠIRNIJE]Izložba u sklopu dana sjećanja
MATEA Boškić / datum: 3. 10. 2019. 20:24

Udruga ratnih veterana Grada Petrinje, u suradnji s Ogrankom Matice Hrvatske u Petrinji, organizirala je izložbu ratnih fotografija Domovinskog rata Grada Petrinje i okolnih mjesta, stradavanja vojnih i civilnih žrtava, te sakralnih i drugih objekata. Povijesna i Vizualno multimedijska skupina, u pratnji učiteljica Ivane Švragulje i Adele Bućan Paljević  posjetile su tu izložbu. Učenici su se odazvali velikim interesom, svjesni da je Domovinski rat ključan dio naše povijesti . Iako se ponekad teško prisjećati tih trenutaka, jako je bitno da se ne zaborave i da se cijeni žrtva.


[OPŠIRNIJE]Dani sjećanja
MATEA Boškić / datum: 3. 10. 2019. 20:08

U ponedjeljak 16. rujna 2019. održana je središnja manifestacija ovogodišnjih petrinjskih Dana sjećanja. 


[OPŠIRNIJE]Maturalac osmih razreda
MATEA Boškić / datum: 3. 10. 2019. 19:39

Dana  10. rujna učenici osmih razreda OŠ Mate Lovraka, u pratnji učitelja Ante Batiste, Adele Bućan Paljević i Matee Boškić, krenuli su na maturalno putovanje. Za učenike je vrlo uzbudljivo bilo putovanje avionom, na koje su se uputili iz zračne luke ''Franjo Tuđman,'' a  nakon 45 minuta su stigli u Dubrovnik. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan znakovnih jezika
MATEA Boškić / datum: 27. 9. 2019. 12:57

23.9.2019. obilježen je Međunarodni dan znakovnih jezika. Tom prigodom je stručna suradnica edukacijska rehabilitatorica Antonija Ćosić u sedmim i osmim razredima prezentirala projekt „Reci mi rukama“ koji će provoditi tijekom ove školske godine te pozvala zainteresirane učenike da se uključe. Osnovni ciljevi ovog projekta su upoznati učenike s hrvatskim znakovnim jezikom i podučiti ih osnovnoj komunikaciji na hrvatskom znakovnom jeziku te kroz iskustveno učenje senzibilizirati učenike za probleme s kojima se osobe oštećenog sluha susreću u svakodnevnom životu te načinima ophođenja prema osobama s oštećenjem sluha.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA KUHINJA
Mario Tadić / datum: 9. 9. 2019. 10:42

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani roditelji,

Tri su oblika financiranja školske kuhinje:

1. Zajedno na obrok 3 - besplatna kuhinja za djecu iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu

2. Sufinanciranje školske kuhinje s 50% sredstava za obitelji s troje i više djece

3. Plaćanje pune cijene školske kuhinje (5,00 kn x radni dani)

Rok za predaju zahtjeva za finaciranje ili sufinanciranje školske kuhinje iz točke 1. i 2. je četvrtak 12.9.2019.

Zahtjeve sa prilozima prikupljaju razrednici, te ih objedinjene predaju u tajništvo škole.

Nepotpuni zahtjevi i zahtjevi predani izvan roka neće se uzeti u obzir za finaciranje ili sufinanciranje školske kuhinje.


[OPŠIRNIJE]IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI
Mario Tadić / datum: 9. 9. 2019. 10:41

[OPŠIRNIJE]Popis učenika upisanih u prvi razred školske godine 2019./2020.
Mario Tadić / datum: 1. 8. 2019. 11:33

Popis upisanih učenika u prvi razred Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja u školskoj godini 2019./2020..

 


[OPŠIRNIJE]Katalozi udžbenika i drugih obrazovnih materijala
Mario Tadić / datum: 15. 7. 2019. 14:52

Poštovani roditelji, 

 

katalog udžbenika, čija se nabava fianancira iz sredstava državnog proračuna, dostupan je na sljedećoj poveznici: KATALOG UDŽBENIKA, a katalog drugih obrazovnih materijala, koje roditelji trebaju kupiti, dostupan je na sljedećoj poveznici: KATALOG DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA
 
 
 
Obavijest za roditelje učenika: Grad Petrinja osigurao je financijska sredstva za sufinanciranje nabave dijela obrazovnih materijala, stoga roditelji nisu obvezni kupiti sljedeće materijale:
 
LIKOVNA MAPA 1-2
LIKOVNA MAPA 3-4
LIKOVNA MAPA 5-6
LIKOVNA MAPA 7-8
MATEMATIČKA MREŽA 1, radna bilježnica za matematiku u prvom razredu osnovne škole - za učenike 1.a i 1.b
POGLED U SVIJET 1, tragom prirode i društva - za učenike 1.c
MOJA STAZA 2 : radna bilježnica za hrvatski jezik u drugom razredu osnovne škole
MOJA STAZA 3 : radna bilježnica za hrvatski jezik u trećem razredu osnovne škole
MOJA STAZA 4 : radna bilježnica za hrvatski jezik u četvrtom razredu osnovne škole
MOJA ZEMLJA 1, radna bilježnica iz geografije za peti razred osnovne škole
GEOGRAFIJA 2, radna bilježnica iz geografije za šesti razred osnovne škole
GEOGRAFIJA 3, radna bilježnica iz geografije za sedmi razred osnovne škole
GEOGRAFIJA 4, radna bilježnica iz geografije za osmi razred osnovne škole
 
Učenike će navedeni materijali dočekati na klupama početkom školske godine.
 
PRILOG:
ODLUKA o popisu odabranih udžbenika za 1., 5. i 7. razred
ODLUKA o korištenju drugih obrazovnih materijala
 

[OPŠIRNIJE]Početak izgradnje nove sportske dvorane
MATEA Boškić / datum: 4. 7. 2019. 22:57

U srijedu  je svečano otvoren početak radova na izgradnji nove školske sportske dvorane Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja. Djelatnici naše škole i ravnateljica Ankica Krnjajić Magdić dočekali su brojne goste koji su prisustvovali ovom velikom danu za našu školu i za cijeli grad Petrinju.

Početak radova na novoj dvorani je blagoslovio sisački biskup Vlado Košić, a polaganjem kamena temeljca radove je svečano započeo gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Gradonačelnik se zahvalio svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog projekta  i naglasio da je rok za završetak 18 mjeseci.

Nedostatak dvorane nije spriječio naše učenice da ostvaruju izvanredne rezultate na košarkaškim natjecanjima, a vjerujemo da će uspjeh sada biti još i bolji.


[OPŠIRNIJE]Način realizacije odmora u školskoj godini 2019./2020.
Mario Tadić / datum: 28. 6. 2019. 12:19

 

 

 

 

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020., a Sisačko-moslavačka županija je donijela Odluku o načinu realizacije odmora u školskoj godini 2019./2020. Sukladno prije navedenim odlukama u OŠ Mate Lovraka Petrinja u školskoj godini 2019./2020. u primjeni će biti sljedeći školski kalendar.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju